Har du bra balans

Nu tänker jag inte bokstavlig på huruvida du kan gå på lina eller inte.
Jag tänker mer på hur balansen i ditt livshjul ser ut. Jobbar du för mycket? Trivs du med jobbet? Har du en bra hälsa? Lever du det liv du vill? Har du det sociala nätverk du behöver?
Att i perioder ha obalans drabbar alla. Men att ständigt leva i obalans kan ge upphov till stress, som i sin tur kan ge upphov till kroppsliga besvär. Hur jämnt blir ditt hjul?

livshjul

Det är inte bara det yttre som påverkar din hälsa. För en bra hälsa behövs fysisk balans. Hur har du det med kost, sömn, återhämtning, glädje och rörelse. Givetvis kan det även här vara obalans tillfälligt. En småbarnsförälder får sällan tillräckligt med sömn, och att inte hinna med träning en vecka är ingen katastrof. Men hur blir du av med de stresshormoner du byggt upp under dagen? Ger du dig tid till återhämtning, som att läsa en bok, gå på konsert, meditera, jogga eller ta ett bad.

Vad är då balans för dig? Det är såklart väldigt olika för varje individ. Men även om man gillar sitt jobb, kan man drabbas av utmattning därför att man inte ger tid för återhämtning, slarvar med maten, inte träffar vänner och familj eller var det nu än kan vara.
Det är när obalansen pågår för länge som det kan visa sig i olika symtom. Kroppen reagerar med stress.
Anledningarna kan bero på en grund och dålig andning, där diafragman inte jobbar. Då får vi inte tillräckligt med syre, magen masseras inte av diafragmans rörelse, vilket kan ge magproblem, lymfsystemet (immunförsvaret) fungerar inte optimalt, vilket kan ge oss allt från förkylningar till svårare sjukdomar. Stress utsöndrar kortisol, vilket kan göra våra binjurar utmattade, med många olika symtom som följd.
Ofta krånglar magen när vi är stressade. Både genom att det blir för hög aktivitet och kroppen inte hinner ta upp näring, men också genom förstoppning som kan ge inflammationer i tarmen.
Med bra balans i livet har du större chans att hålla dig frisk, tillsammans med bra andning och ett väl fungerande lymfsystem (som är kroppens naturliga reningsverk) kan du må så mycket bättre.
I mage-tarm och runt alla inre organ finns stora delar av vårt lymfsystem och immunförsvar. Fungerar detta dåligt kan du samla vätska i magen. Med hjälp av andningsövningar och lymfmassage kan du förbättra din hälsa, minska de kroppsliga problemen och få ett friskare och sundare liv. En kropp i balans är frisk, har energi hela dagen, har ingen värk, ingen övervikt, ingen näringsbrist och ingen dålig hy.
Hos mig kan du få hjälp med kost, träning, andning, massage och lymfmassage.

 

http://gantrack.com/t/pm/1186662663974/