Du får bara en kropp

HoppOm du vore en bil skulle du bli servad varje år och köras till verkstan så fort det skramlade eller gnisslade någonstans. Och när du var riktigt risig skulle du bytas ut. Men nu är du ju människa.
Du får bara en kropp, så den måste du vårda. Både med det du stoppar i dig, som förstklassigt bränsle i form av bra mat. Men också genom att sköta om din kropp på andra sätt.

Din hållning är en stor bov till att du får ont. En felaktig kurvatur i ryggraden ger onödiga belastningar både på leder, muskler, senor och ligament. När vi föds har vi bara en rundning på ryggraden. När vi kan lyfta huvudet skapas nackens kurva och när vi börjar gå får vi vår svank. Som barn har vi till en början en hel korrekt hållning eftersom vi ska bära upp ett tungt huvud.

Med åren får vi ofta en sämre hållning av en rad olika anledningar. Det kan vara att vi rör oss för lite och har dålig muskulatur som bär upp kroppen, känslomässiga orsaker som osäkerhet och rädsla eller att vi faktiskt lär oss fel för att vi tar efter våra föräldrars beteende. Idag påverkas också vår hållning mycket av att vi sitter mycket vid datorer, paddor och telefoner. Även stress sätter sina spår.

Men vi kan lära om. En muskel som är tränad för sin arbetsuppgift får sällan problem. Starka muskler blir sällan spända, snarare motsatsen. Tvärtom är det muskler som arbetar över sin kapacitet som blir spända, ger smärta och problem. Givetvis kan man få träningsvärk av träning men det är övergående. (ock rätt gott, tycker jag själv) Har du tagit i alldeles för hårt kanske du får problem, men ofta tränar de flesta med för låg belastning för att musklerna ska bli riktigt starka. Jag kan hjälpa dig med både träningstips och att mjuka upp och öka cirkulationen i överansträngda, spända, stela och trötta muskler. Varför inte boka en kroppsservice.

 

http://gantrack.com/t/pm/1180968424277/