Lätt på foten

Vilken dag det har varit. Helt plötsligt kom värmen. Man springer kanske inte barfota i gräset än, men visst längtar man efter att släppa fötterna fria från strumpor och skor. Bara fötter eller inte, njutit i solen, har i alla fall jag gjort idag. Helt underbart att sitta ute med en kopp kaffe och lapa i sig av vårsolen.

Fötter är viktiga. Det är fötterna som bär oss framåt, som vi står på, går och hoppar med och inte sällan misshandlar ganska rejält. I fot och vrist sitter dessutom mycket av vår balans. Vi har 26 ben, 66 leder, 214 ligament och 38 muskler i våra fötter. Så det är viktigt att vi bryr oss om och är snälla mot fötterna. Inte bara utsidan med hud och naglar, (där finns det många duktiga fotterapeuter som kan hjälpa till), utan även insidan.

Det är väl så viktigt att vi ser till att ha starka och smidiga fötter. Med starka fötter slipper vi en rad problem, inte bara i fötterna utan även i resten av kroppen. Att träna fötternas muskulatur ger oss till exempel starka underben. Inte bara vadmusklerna utan alla inre muskler i underbenet. Det gör att vi kan slippa problem som begynnande hälsporre, hammartår, hälsenor och benhinnor. Problem i fötter och vrister kan faktiskt på sikt ge problem i hela kroppen, ända uppe i nacken.
Jag kan hjälpa dig att lösa upp spänningar i muskulaturen. Både med manuell massage och med MagicPot, som kan vara mycket effektiv både vid plantar fasciit (begynnande hälsporre) och vid hälseneinflammation. Dessutom kan jag ge dig bra träningsråd för att komma tillrätta med problemen. Stretcha foten kan man också behöva göra. Med starka fötter rör du dig så mycket lättare. Att vara lätt på foten kan ha sina fördelar.

 

Läs nyhetsbrevet