Egenvård

Helt fantastiska dagar och ljumma kvällar. I år när vi inte kan resa som vi brukar har vi ju ändå kunnat känna av medelhavsvärmen den senaste veckan. Även om det kan kännas lite väl varmt ibland får vi passa på att njuta. Och väl värda att bevara i minnet och ta fram när hösten och vintern känns oändlig.

Har du, liksom jag, problem med att svullna när det blir väldigt varmt kan det vara bra att ha lite knep för att hjälpa kroppen. Att kasta sig i havet är förstås svalkande och skönt men hjälper kanske inte så länge. Dricka mycket vatten behövs också. Men det finns mer hjälp.

Du som brukar gå på lymfmassage har ju fått lära dig egenvård. Det är toppen att ta till för att få fart på lymfflödet och bli av med vätska. Jag upplever dock att många har svårt att ta till sig vikten av att göra egenvården, och hur enkel den egentligen är. Klicka på länken nedan så får du en utförlig film hur du ska göra. Att göra egenvården dagligen är en mycket god hjälp och nödvändig för dig som vill ha ut mesta möjliga av behandlingen hos mig. Du kanske inte känner igen riktigt allt från min behandling. Jag har tagit delar från mina olika utbildningar och lagt samman. Jag föredrar till exempel ”lymfandning” framför änglavingar. Men varför inte göra båda delarna.

Känner du att du vill ha hjälp med att få fart på lymfflödet, boka lymfmassage.

Här kan du också få en bra genomgång i hur du gör egnvårdsprogrammet.

Bor du inte i Göteborg hittar du en lymfmassör nära dig här.